Ring oss: 0771-338 338    |    info@sohlbergbuss.se

Boka egen buss

Här kan du boka buss hos oss, praktiskt och enkelt!

till bokning

Ring 0771-338 338 för att prata med eller fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.


Sohlberg på härligt hal is

FR1-5 kopia

Projektet kallas ”Åttans Spårvagn” – och tilltalar även en busspartner som Sohlberg.

– Det är oerhört viktigt för oss att ta ställning, säger marknadschef Benny Nyberg.

Sedan en tid tillbaka driver Frölunda Hockey ett samhällsprojekt i de nordöstra stadsdelarna i Göteborg. 450 förstaklassare från tio skolor erbjuds att prova på att spela ishockey i nya Angered Arena.

Lektionerna handlar även om värdegrunder, vikten av fysisk aktivitet, information om mötesplats Angered Arena samt en möjlighet att börja träna och spela ishockey för de som sedan önskar.

Initiativet har fått namnet ”Åttans Spårvagn”, linjen som har Frölunda Torg som ändstation i ena änden och Angered Centrum i den andra. I den förstnämnda stadsdelen är ishockey en vanlig syn, på slutstationen ett betydligt mer okänt begrepp.
Det vill Frölunda – med hjälp av bland annat Sohlberg Buss – ändra på.
Juniorer från Frölunda ställer upp som instruktörer tillsammans med ledare från Göteborgs IK och Göteborg HC.

Barnen får låna utrustning och för merparten är det första gången de kommer i kontakt med is och skridskor överhuvudtaget. Att bli bekant med både en ny idrott och en annan miljö är också huvudsyftet bakom satsningen som Sohlberg är en viktig del utav i Frölunda, både som huvudsponsor och med sitt engagemang i föreningens CSR-arbete (Corporate Social Responsilibility).
– Att ta ett socialt samhällsansvar står högt på vår agenda och vi medverkar i många såna sammanhang, varav det här är ett av dem, förklarar Benny Nyberg, som själv besökte ishallen i Angered den här veckan.

De unga killarna och tjejerna fick även möjlighet att lära sig ett och annat knep av a-lagsspelaren Oliver Bohm och sportchefen Christian Lechtaler (bilden).
I helgen väntar examen.
Alla deltagare är välkomna och inbjudna då serieledarna Frölunda tar emot Karlskrona i Scandinavium.

Nyberg igen:
– Härligt. Vi inom Sohlberg ser med glädje att publiken på idrottsläktarna är en avspegling av hela vårt samhälle.

Vill du bli kontaktad av en researrangör?

Vi har mångårig erfarenhet av att skräddarsy grupp- och konferensresor. När du anlitar oss hjälper vi dig med alla svåra beslut.

Ja tack, kontakta mig

Vill du boka egen resa?

Vi har mångårig erfarenhet av att skräddarsy grupp- och konferensresor. När du anlitar oss hjälper vi dig med alla svåra beslut.

Boka en egen resa här