Ring oss: 0771-338 338    |    info@sohlbergbuss.se

Boka egen buss

Här kan du boka buss hos oss, praktiskt och enkelt!

till bokning

Om Sohlberg

Historia

Sohlberg Buss startade upp verksamheten i mars 2009. Redan ett år senare nåddes en milstolpe när avtal skrevs med Borås kommun som skolskjuts-partner och 17 nya bussar förvärvades. För att möta efterfrågan från den privata marknaden köptes ytterligare 16 bussar 2011 och Sohlberg växte till 30 anställda.

Idrott är och har varit en viktig marknad för Sohlberg. 2012 tecknades det första, större samarbetsavtalet med fotbollsklubben IF Elfsborg i Borås. En del i samarbetet innefattade en profilerad buss, som kör spelarna till matcher runt om i landet.

Från att i huvudsak ha haft Borås och Sjuhärad som upptagningsområde bestämde sig företaget hösten 2013 för att på allvar försöka ta steget in i Göteborg. Än en gång användes idrotten som plattform för att bygga varumärket Sohlberg. Sålunda tecknades samarbeten med t ex Gais, Frölunda Indians, Örgryte IS och Kopparberg Göteborgs FC.

I december förvärvade Sohlberg Buss Interbus verksamhet i Göteborg och Malmö. Ett faktum som gjorde att takten ökade ytterligare och i dag har Sohlberg verksamhet i Borås, Skene, Svenljunga, Kalmar, Göteborg och Staffanstorp.