Ring oss: 0771-338 338    |    info@sohlbergbuss.se

Boka egen buss

Här kan du boka buss hos oss, praktiskt och enkelt!

till bokning

Ring 0771-338 338 för att prata med eller fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.


Bergkvarabuss AB tar över Sohlbergbuss

Bergkvarabuss köper Sohlberg Buss

Det är nu klart att Bergkvarabuss köper verksamheten i Sohlbergs, som även i fortsättningen kommer att drivas vidare i Sjuhäradsbygden, Göteborg, Kalmar och Göteborg under varumärket Sohlbergs.
När bolaget ansökte om rekonstruktion i november förra året var det för att vi hade en tro på att vi skulle kunna vända företagets stora förluster till lönsamhet. Vi har lyckats med det och det är därför vi nu kunnat genomföra den här affären”, säger Stefan Carlén styrelseordförande i Sohlberg Buss.

Köparen kommer att ta över ca 65 bussar samt de avtal och den personal som verksamheten kräver.

Med Bergkvarabuss som ny ägare får verksamheten en stark och långsiktig ägare som har resurser att fortsätta den positiva utvecklingen, där. bolagets duktiga och lojala medarbetare är en förutsättning för fortsatt framgång”, fortsätter Carlén.
Lennart Molander på advokatfirman Lindahls i Göteborg som på tingsrätten i Borås uppdrag varit rekonstruktör för bolaget vill stryka under på den stora förbättring som skett:
Utvecklingen av Sohlberg Buss har infriat mina förväntningar”, säger han. ”När jag nu avslutar rekonstruktionen så kan jag trots den framgången konstatera att det inte har varit möjligt att få det tillskott av kapital som behövts för att slutföra rekonstruktionsplanen med att erbjuda bolagets fordringsägare ett ackord. Skuldbördan var helt enkelt för stor.

Det som händer nu är att säljande bolag kommer att försättas i konkurs och verksamheten drivs vidare med Bergkvarabuss som ägare. Verksamhetens positiva utveckling under det senaste halvåret har lett till att affären med Bergkvarabuss har kunnat genomföras. Verksamheten och arbetstillfällen har därmed kunnat räddas.

Bergkvarabuss AB/ Mekka Traffic AB
Bergkvarabuss är Sveriges största privatägda bussföretag med en modern fordonspark, bestående av drygt 1000 högklassiga fordon. Koncernen sysselsätter ca 1600 årsanställda. Bergkvarabuss AB ingår i Mekka Traffic-koncernen, där även Maxli Travel Group (Scandorama / Ölvemarks Holiday), Traveller Buss AB och Elite Traffic GmbH ingår. Företaget är delägare i det danska bussbolaget Anchersen ApS och i det norska bolaget Busscharter.no. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 1,9 mdkr.

För ytterligare information kontakta
Stefan Carlén, styrelseordförande Sohlberg Buss, Mobil 070-792 71 01
Lennart Molander, Rekonstruktör, Mobil 070-920 96 69
Göran Mellström, VD, Mobil 0767-62 99 10, www.bergkvarabuss.se

Vill du bli kontaktad av en researrangör?

Vi har mångårig erfarenhet av att skräddarsy grupp- och konferensresor. När du anlitar oss hjälper vi dig med alla svåra beslut.

Ja tack, kontakta mig

Vill du boka egen resa?

Vi har mångårig erfarenhet av att skräddarsy grupp- och konferensresor. När du anlitar oss hjälper vi dig med alla svåra beslut.

Boka en egen resa här