Sohlberg Buss logo

Välkommen till Sohlberg Buss och Sohlberg Resor

På Sohlbergs tänker vi enkelt. Vårt mål är att erbjuda och producera smidiga och miljövänliga bussresor till mängder av orter i Sverige, Norden och övriga Europa. Du kanske vill följa med på en färdig bussresa eller om du vill att vi skräddarsyr en gruppresa för just dig och din grupp. Eller också vill du enbart boka/hyra en buss för att transportera din grupp från A till B.

Oavsett vad för bussresa du är ute efter så gör vi allt för att den skall bli så enkel, snabb och trivsam som möjligt och att ni når er valda destination säkert.

Våra färdiga resor har som gemensam nämnare att de ska bjuda på upplevelser av olika slag, oavsett om det är en trädgårdsresa, skidresa, vandringsresa, whiskyresa eller till något specifikt utflyktsmål.

För grupper så ordnar vi skräddarsydda bussresor åt både föreningar och företag. Vi arrangerar även konferensresor. Till detta finns en särskilt inredd buss med tekniska hjälpmedel så att man kan ha sitt möte på bussen samtidigt som man förflyttar sig till sitt resmål.

Bussarna på Sohlbergs är moderna helturistbussar med hög komfort. Miljötänket är högt, alla bussförare har utbildning i eco-driving.

Alla resor börjar med det första steget! Ring oss eller boka enkelt online.

Pressmeddelanden / Senaste nytt

Kondoleans

I dag är en sorgens dag för oss när vi hedrar minnet av vår kära kollega Janne Brink som hastigt lämnat oss.
Janne var en mycket uppskattad person och reseledare som många med oss kommer att sakna. Vi vill med dessa rader framföra vårt varma deltagande till Jannes familj och anhöriga.

Strömma + Interbus = Sohlberg i Göteborg

Utmaning och stark drivkraft att växa ger Sohlberg Buss AB position i Göteborg. Genom förvärv av Interbus i Göteborg från nuvarande ägare Strömma Buss AB stärker Sohlberg Buss AB sin position i Västsverige. Båda företagen levererar helhetslösningar av transfer och resor i hela regionen och med förvärvet är fokus att bli en stark busspartner genom företagens gemensamma erfarenhet, branschkunskap och kundbas.

Förvärvet som träder i kraft 1 november innefattar 11 bussar och depåverksamhet inkluderande kontor i Göteborg varvid Sohlberg Buss AB omfattar en rörelse om totalt 100 bussar med lika många anställda.

-Som ett uppstickande företag i branschen med utgångspunkt Sjuhärad ser vi många synergier i att även finnas i Göteborg. Med egen verkstad samt depå och dess fördelar finns vi närmre våra kunder och kan ge snabbare service. Även logistiken blir enklare och att utgå från Göteborg ger betydande effektivitets- och miljövinster, säger Hans-Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB.

-Det är en kraftig ökning av förfrågningar från kunder i Göteborg och hela Västsverige och den här affären känns mycket positiv då vi ser ett fortsatt samarbete med Strömma inom flera områden, ankommande kryssningstrafik är ett för att nämna något.

- Vi är glada att göra denna affär med Sohlberg, en affär som även kommer att bli startskottet för ett tätare samarbete mellan bolagen framöver, säger Peter Henricson VD för Strömma Buss.

-Med fötterna på jorden vill jag ändå avsluta med att vi vill ha roligt och vi har en stark drivkraft! det hoppas jag naturligtvis vi kan förmedla till våra nya duktiga kollegor som har såväl kompetens som kontakter till våra kundgrupper såsom kongress- & eventarrangörer, kommuner, idrottsklubbar mfl säger Sohlberg.

Under de kommande fjorton dagarna följer ett antal personalmöten där alla ges chansen att ställa frågor direkt till Vd, Hans-Erik, och där även den nya organisationen delges.

Knep vinsten – blev Årets Företagare!

Med pompa och ståt på Markshow Gala blev Hans Erik korad till Årets Företagare i fredags.
- Det var oväntat, men det känns jätteroligt! Ett fantastiskt erkännande, inte bara till mig, utan till hela företaget och alla våra anställda. De ska verkligen ta åt sig äran för det här priset, sade Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB

Som företagare har Sohlberg visat förmågan att kombinera ett starkt visionärt ledarskap med förmågan att få saker gjorda vilket är nycklar till framgång. Bolaget omsätter ca 120 miljoner och har 100 bussar och lika många chaufförer. En företagare som brinner för näringslivet och föreningslivet. Sponsrar idag ett femtiotal föreningar och syns på såväl allsvenska sportarenor som division fyra-matcher men också på travbanor och i orienteringsskogar. Personal vittnar om en företagsledare med stort hjärta som vill alla väl. Ett gott föredöme och en stor förebild för andra företagare skriver juryn i sin motivering.

Vi som anställda och många i vår omvärld är både stolta och glada för det här priset, ett stort grattis Hans Erik!

 

Nytt kontor och Världens Barn i Kalmar

Våren 2014 presenterade P4Kalmar nyheten om att det startas ett nytt motionslopp i Kalmar län. Ett lopp på 4,5 kilometer där alla intäkter går direkt till insamlingen för Världens barn. Den fjärde oktober går loppet som är öppet för alla.

Sohlberg Buss bidrar som busspartner med trafik från Emmaboda och Nybro till Guldfågeln Arena. Detta i samband med att företaget lanserar ett nytt kontor och depå i Kalmar med Torbjörn Sundås som drivkraft.

Världens Barn är helt rätt för oss att vara med på då vi främjar hälsa och hjärta och att vi dessutom kan visa upp oss som ny bussleverantör här i det sydöstra hörnet av Sverige. På Västkusten har vi stark förankring och vi hoppas med denna satsning kunna växa med Torbjörn Sundås som ska driva vårt områdeskontor säger Hans Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB.

Torbjörn har 30 års erfarenhet av branschen, senast som trafikledare och chaufför på Dacke Buss. Vid starten av det nya kontoret har han redan ett antal större kunder som tecknats kontrakt med.

Det som är roligt med Sohlbergbuss är att det är familjärt och känns som det lilla bolaget men har ett starkt varumärke och stor kapacitet i ryggen. Vi är måna om våra kunder och jag tycker det känns personligt och nästan närodlat med vår bussflotta som har högsta standard och fantastisk komfort och samtidigt erbjuder bästa miljöklassning, fortsätter Torbjörn Sundås.

Det här vet du inte om Torbjörn;
”Jag gillar bussbranschen för att ingen dag är nästa lik, det bjuder till olika upplevelser och jag har ynnesten att möta alla typer människor. Möten som ger upphov till glädje och nya erfarenheter”

Reser helst till: Moseldalen
Familj: Fru och tre vuxna barn
Väljer hellre sommar före vinter
Dricker hellre vin än öl
Favoritfärgen är blå
Raggmunk med fläsk är favoriten till vardagsmiddag
Skostorlek: 43

Sex varv runt jorden – Vilket äventyr O-ringen bjöd på!

Tillsammans med världens orienterare fick vi under O-ringen i Kristianstad en fantastisk vecka. Vädret var magiskt, arenorna suveräna och alla deltagare glada. Under veckan testades den logistiska utmaningen att bussa resenärer var femte minut. Något som lyckades mycket bra. Sammanlagt kördes fler än 60 000 personer och 125 000 resor vilket motsvarar drygt sex varv runt jorden!

- Jag är stolt över våra chaufförer som bjöd på ett högt engagemang och glada tillrop och gläds inte minst åt det fina samarbetet med trafikpolisen, som med sin närvaro gav oss möjligheten att hålla tiderna och fick trafiken att flyta, säger Johan Fagerström, trafik- och projektledare Sohlberg Buss.

- Vi har ett hållbart och starkt koncept med stark närvaro av de lokala bussbolagen vilka på egen hand har svårt att genomföra ett uppdrag som detta. Vi tillför kompetens inom logistik- & trafikplanering och tillsammans under vårt namn lyckas vi tillföra mervärde för såväl organisationen som deltagare.
Vi är glada att vara O-ringens samarbetspartner de närmsta fyra åren och ser fram emot nästa års tävlingar i vår hemstad Borås! avslutar Hans-Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB

#oringen2015 #sohlberg

Tillsammans gör vi klubben starkare!

För att hjälpa IFK Örby & Damlaget till framgång vill Sohlberg vara med i en offensiv satsning för att stärka klubben och kommande mästerskap. Vi har tagit fram ett nytt koncept där vi tillsammans med klubbens medlemmar och andra intressenter kan göra klubbens ekonomi starkare. En klubb som siktar mot nya mål är en drömpartner för oss, säger Erling Birgisson vid Sohlberg som nyligen tecknat ett avtal som huvudsponsor med IFK Örby.

Sohlberg siktar precis som många idrottslag högt och söker ständigt utveckla sig på marknaden för att bli bäst.

För att hjälpa klubbar att nå sina framgångar har bolaget tagit fram ett försäljningskoncept där klubben själv kan påverka storleken på sin sponsring.
Vi erbjuder klubben möjlighet att låta sina medlemmar och andra intressenter boka sina bussresor med oss och ger därmed 10% av dessa bokningar till klubben.
Vi kallar konceptet ”Tillsammans gör vi klubben starkare” och det är precis vad det går ut på, berättar Birgisson.

För oss som klubb är det viktigt att våra spelare, i detta fall damlaget, kan fokusera på sina prestationer inför match. Säkerhet och god form är en avgörande faktor för framgången varför vi är glada att vi kunnat teckna avtal med Sohlberg som både sponsor till vårt lags alla resor samtidigt som vi får möjligheten att stäkra klubbens kassa, säger Henrik Eriksson, sponsoransvarig IFK Örby.

Tillsammans gör vi klubben starkare – Res med oss och stöd IFK Örby – För varje bokning via IFK Örby sponsrar vi med 10%