Sohlberg Buss logo

Välkommen till Sohlberg Buss och Sohlberg Resor

På Sohlbergs tänker vi enkelt. Vårt mål är att erbjuda och producera smidiga och miljövänliga bussresor till mängder av orter i Sverige, Norden och övriga Europa. Du kanske vill följa med på en färdig bussresa eller om du vill att vi skräddarsyr en gruppresa för just dig och din grupp. Eller också vill du enbart boka/hyra en buss för att transportera din grupp från A till B.

Oavsett vad för bussresa du är ute efter så gör vi allt för att den skall bli så enkel, snabb och trivsam som möjligt och att ni når er valda destination säkert.

Våra färdiga resor har som gemensam nämnare att de ska bjuda på upplevelser av olika slag, oavsett om det är en trädgårdsresa, skidresa, vandringsresa, whiskyresa eller till något specifikt utflyktsmål.

För grupper så ordnar vi skräddarsydda bussresor åt både föreningar och företag. Vi arrangerar även konferensresor. Till detta finns en särskilt inredd buss med tekniska hjälpmedel så att man kan ha sitt möte på bussen samtidigt som man förflyttar sig till sitt resmål.

Bussarna på Sohlbergs är moderna helturistbussar med hög komfort. Miljötänket är högt, alla bussförare har utbildning i eco-driving.

Alla resor börjar med det första steget! Ring oss eller boka enkelt online.

Pressmeddelanden / Senaste nytt

Knep vinsten – blev Årets Företagare!

Med pompa och ståt på Markshow Gala blev Hans Erik korad till Årets Företagare i fredags.
- Det var oväntat, men det känns jätteroligt! Ett fantastiskt erkännande, inte bara till mig, utan till hela företaget och alla våra anställda. De ska verkligen ta åt sig äran för det här priset, sade Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB

Som företagare har Sohlberg visat förmågan att kombinera ett starkt visionärt ledarskap med förmågan att få saker gjorda vilket är nycklar till framgång. Bolaget omsätter ca 120 miljoner och har 100 bussar och lika många chaufförer. En företagare som brinner för näringslivet och föreningslivet. Sponsrar idag ett femtiotal föreningar och syns på såväl allsvenska sportarenor som division fyra-matcher men också på travbanor och i orienteringsskogar. Personal vittnar om en företagsledare med stort hjärta som vill alla väl. Ett gott föredöme och en stor förebild för andra företagare skriver juryn i sin motivering.

Vi som anställda och många i vår omvärld är både stolta och glada för det här priset, ett stort grattis Hans Erik!

 

KAN BLI ÅRETS FÖRETAGRAE

På måndagen presenterades de tre kandidater som tävlar om att bli Årets företagare i Mark 2014.
Bland de nominerade finns Hans Erik Sohlberg som personligen fick en guldbiljett i sin hand tillsammans med motivering levererad av Mathias Eriksson, styrelseordförande från Företagarna i Mark.

Juryns motivering till nomineringen lyder, Hans-Eriks förmåga att kombinera ett starkt visionärt ledarskap med förmågan att få saker gjorda ligger bakom företaget Sohlberg Buss som idag omsätter ca 120 miljoner med 100 bussar och lika många chaufförer. En företagare som brinner för näringslivet och föreningslivet. Sponsrar idag ett femtiotal föreningar och syns på såväl allsvenska sportarenor som division fyra-matcher men också på travbanor och i orienteringsskogar. Personal vittnar om en företagsledare med stort hjärta som vill alla väl. Ett gott föredöme och en stor förebild för andra företagare.

-Det här känns jätte kul, att vara nominerad till det här är stort. Det är inte bara ett bevis på att vi växer och att vi gör något bra utan att vi gör det på ett sätt som känns i hjärtat.  Det är roligt att andra visar uppskattning, att vara utsedd till att vara en förebild känns ju bra! säger Hans Erik Sohlberg, Vd & grundare Sohlberg Buss AB

Årets Företagare delas ut till människan bakom företaget. En person som genom sitt engagemang och kreativitet fungerar som en förebild för andra företagare och utvecklar allt bättre affärer. Alla branscher kan premieras samt företagande inom alla tjänstesektorer. På måndagen avslöjade lokalavdelningen för organisationen Företagarna vilka som kandiderar till titeln som Årets företagare i Mark. De nominerade är ägarna till Conmore i Hyssna, Anders Svensson och Joakim Olsson, det är Hans-Erik Sohlberg, ägare till Sohlberg Buss, Skene samt Jon Strand på Strands fordonskomponenter, Fritsla.

Nytt kontor och Världens Barn i Kalmar

Våren 2014 presenterade P4Kalmar nyheten om att det startas ett nytt motionslopp i Kalmar län. Ett lopp på 4,5 kilometer där alla intäkter går direkt till insamlingen för Världens barn. Den fjärde oktober går loppet som är öppet för alla.

Sohlberg Buss bidrar som busspartner med trafik från Emmaboda och Nybro till Guldfågeln Arena. Detta i samband med att företaget lanserar ett nytt kontor och depå i Kalmar med Torbjörn Sundås som drivkraft.

Världens Barn är helt rätt för oss att vara med på då vi främjar hälsa och hjärta och att vi dessutom kan visa upp oss som ny bussleverantör här i det sydöstra hörnet av Sverige. På Västkusten har vi stark förankring och vi hoppas med denna satsning kunna växa med Torbjörn Sundås som ska driva vårt områdeskontor säger Hans Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB.

Torbjörn har 30 års erfarenhet av branschen, senast som trafikledare och chaufför på Dacke Buss. Vid starten av det nya kontoret har han redan ett antal större kunder som tecknats kontrakt med.

Det som är roligt med Sohlbergbuss är att det är familjärt och känns som det lilla bolaget men har ett starkt varumärke och stor kapacitet i ryggen. Vi är måna om våra kunder och jag tycker det känns personligt och nästan närodlat med vår bussflotta som har högsta standard och fantastisk komfort och samtidigt erbjuder bästa miljöklassning, fortsätter Torbjörn Sundås.

Det här vet du inte om Torbjörn;
”Jag gillar bussbranschen för att ingen dag är nästa lik, det bjuder till olika upplevelser och jag har ynnesten att möta alla typer människor. Möten som ger upphov till glädje och nya erfarenheter”

Reser helst till: Moseldalen
Familj: Fru och tre vuxna barn
Väljer hellre sommar före vinter
Dricker hellre vin än öl
Favoritfärgen är blå
Raggmunk med fläsk är favoriten till vardagsmiddag
Skostorlek: 43

Sex varv runt jorden – Vilket äventyr O-ringen bjöd på!

Tillsammans med världens orienterare fick vi under O-ringen i Kristianstad en fantastisk vecka. Vädret var magiskt, arenorna suveräna och alla deltagare glada. Under veckan testades den logistiska utmaningen att bussa resenärer var femte minut. Något som lyckades mycket bra. Sammanlagt kördes fler än 60 000 personer och 125 000 resor vilket motsvarar drygt sex varv runt jorden!

- Jag är stolt över våra chaufförer som bjöd på ett högt engagemang och glada tillrop och gläds inte minst åt det fina samarbetet med trafikpolisen, som med sin närvaro gav oss möjligheten att hålla tiderna och fick trafiken att flyta, säger Johan Fagerström, trafik- och projektledare Sohlberg Buss.

- Vi har ett hållbart och starkt koncept med stark närvaro av de lokala bussbolagen vilka på egen hand har svårt att genomföra ett uppdrag som detta. Vi tillför kompetens inom logistik- & trafikplanering och tillsammans under vårt namn lyckas vi tillföra mervärde för såväl organisationen som deltagare.
Vi är glada att vara O-ringens samarbetspartner de närmsta fyra åren och ser fram emot nästa års tävlingar i vår hemstad Borås! avslutar Hans-Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB

#oringen2015 #sohlberg

Tillsammans gör vi klubben starkare!

För att hjälpa IFK Örby & Damlaget till framgång vill Sohlberg vara med i en offensiv satsning för att stärka klubben och kommande mästerskap. Vi har tagit fram ett nytt koncept där vi tillsammans med klubbens medlemmar och andra intressenter kan göra klubbens ekonomi starkare. En klubb som siktar mot nya mål är en drömpartner för oss, säger Erling Birgisson vid Sohlberg som nyligen tecknat ett avtal som huvudsponsor med IFK Örby.

Sohlberg siktar precis som många idrottslag högt och söker ständigt utveckla sig på marknaden för att bli bäst.

För att hjälpa klubbar att nå sina framgångar har bolaget tagit fram ett försäljningskoncept där klubben själv kan påverka storleken på sin sponsring.
Vi erbjuder klubben möjlighet att låta sina medlemmar och andra intressenter boka sina bussresor med oss och ger därmed 10% av dessa bokningar till klubben.
Vi kallar konceptet ”Tillsammans gör vi klubben starkare” och det är precis vad det går ut på, berättar Birgisson.

För oss som klubb är det viktigt att våra spelare, i detta fall damlaget, kan fokusera på sina prestationer inför match. Säkerhet och god form är en avgörande faktor för framgången varför vi är glada att vi kunnat teckna avtal med Sohlberg som både sponsor till vårt lags alla resor samtidigt som vi får möjligheten att stäkra klubbens kassa, säger Henrik Eriksson, sponsoransvarig IFK Örby.

Tillsammans gör vi klubben starkare – Res med oss och stöd IFK Örby – För varje bokning via IFK Örby sponsrar vi med 10%

O-Ringen hoppar på bussen!

Borås Maj 2014

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr och bussbolaget Sohlberg buss, har tecknat ett 5-årigt samarbetsavtal som innebär att Sohlberg buss blir busstransportleverantör till O-Ringen. Avtalet påbörjas nu i maj, och Sohlberg buss har redan rivstartat planeringen av transporterna inför sommarens O-Ringen i Skåne och Kristianstad.

-Med Sohlberg buss har vi hittat en partner som kan utföra samtliga busstransporter till och från tävlingsarenorna i samband med vårt arrangemang, säger Jan Troeng, utvecklingschef på O-Ringen.

Avtalet innebär att Sohlberg buss kommer att transportera 8 000-10 000 resenärer från O-Ringenstaden ut till tävlingsarenorna under 5 dagar. En logistisk utmaning som kräver en hel del transportplanering.

-Sohlberg buss har med sitt engagemang och sina tidigare erfarenheter utmärkta möjligheter att utföra det här uppdraget på ett mycket bra sätt, säger Jan Troeng.

-För oss på Sohlbergs är detta ett utmanande och roligt uppdrag som passar oss väl.  Vi vill förstås bevisa vår kompetens kring logistiklösningar & smarta leveranser och hoppas våra tjänster gör skillnad för deltagarna. Utöver det är målgruppen som O-Ringen besitter mycket intressant för oss och det är verkligen positivt att förknippas med ett starkt varumärke som O-Ringen, säger Hans-Erik Sohlberg, grundare & Vd Sohlbergbuss.

O-Ringen 2014 avgörs i Kristianstad Skåne, 2015 i Borås, 2016 i Sälen samt 2017 i Värmland och alltid vecka 30 i juli.

 

 

För mer info om Sohlbergbuss kontakta:

Hans Erik Sohlberg, 070-6121437

www.sohlbergbuss.se

 

För mer info om O-ringen besök:

www.oringen.se