Sohlberg Buss logo

Välkommen till Sohlberg Buss och Sohlberg Resor

På Sohlbergs tänker vi enkelt. Vårt mål är att erbjuda och producera smidiga och miljövänliga bussresor till mängder av orter i Sverige, Norden och övriga Europa. Du kanske vill följa med på en färdig bussresa eller om du vill att vi skräddarsyr en gruppresa för just dig och din grupp. Eller också vill du enbart boka/hyra en buss för att transportera din grupp från A till B.

Oavsett vad för bussresa du är ute efter så gör vi allt för att den skall bli så enkel, snabb och trivsam som möjligt och att ni når er valda destination säkert.

Våra färdiga resor har som gemensam nämnare att de ska bjuda på upplevelser av olika slag, oavsett om det är en trädgårdsresa, skidresa, vandringsresa, whiskyresa eller till något specifikt utflyktsmål.

För grupper så ordnar vi skräddarsydda bussresor åt både föreningar och företag. Vi arrangerar även konferensresor. Till detta finns en särskilt inredd buss med tekniska hjälpmedel så att man kan ha sitt möte på bussen samtidigt som man förflyttar sig till sitt resmål.

Bussarna på Sohlbergs är moderna helturistbussar med hög komfort. Miljötänket är högt, alla bussförare har utbildning i eco-driving.

Alla resor börjar med det första steget! Ring oss eller boka enkelt online.

Pressmeddelanden / Senaste nytt

Sex varv runt jorden – Vilket äventyr O-ringen bjöd på!

Tillsammans med världens orienterare fick vi under O-ringen i Kristianstad en fantastisk vecka. Vädret var magiskt, arenorna suveräna och alla deltagare glada. Under veckan testades den logistiska utmaningen att bussa resenärer var femte minut. Något som lyckades mycket bra. Sammanlagt kördes fler än 60 000 personer och 125 000 resor vilket motsvarar drygt sex varv runt jorden!

- Jag är stolt över våra chaufförer som bjöd på ett högt engagemang och glada tillrop och gläds inte minst åt det fina samarbetet med trafikpolisen, som med sin närvaro gav oss möjligheten att hålla tiderna och fick trafiken att flyta, säger Johan Fagerström, trafik- och projektledare Sohlberg Buss.

- Vi har ett hållbart och starkt koncept med stark närvaro av de lokala bussbolagen vilka på egen hand har svårt att genomföra ett uppdrag som detta. Vi tillför kompetens inom logistik- & trafikplanering och tillsammans under vårt namn lyckas vi tillföra mervärde för såväl organisationen som deltagare.
Vi är glada att vara O-ringens samarbetspartner de närmsta fyra åren och ser fram emot nästa års tävlingar i vår hemstad Borås! avslutar Hans-Erik Sohlberg, Vd Sohlberg Buss AB

#oringen2015 #sohlberg

Tillsammans gör vi klubben starkare!

För att hjälpa IFK Örby & Damlaget till framgång vill Sohlberg vara med i en offensiv satsning för att stärka klubben och kommande mästerskap. Vi har tagit fram ett nytt koncept där vi tillsammans med klubbens medlemmar och andra intressenter kan göra klubbens ekonomi starkare. En klubb som siktar mot nya mål är en drömpartner för oss, säger Erling Birgisson vid Sohlberg som nyligen tecknat ett avtal som huvudsponsor med IFK Örby.

Sohlberg siktar precis som många idrottslag högt och söker ständigt utveckla sig på marknaden för att bli bäst.

För att hjälpa klubbar att nå sina framgångar har bolaget tagit fram ett försäljningskoncept där klubben själv kan påverka storleken på sin sponsring.
Vi erbjuder klubben möjlighet att låta sina medlemmar och andra intressenter boka sina bussresor med oss och ger därmed 10% av dessa bokningar till klubben.
Vi kallar konceptet ”Tillsammans gör vi klubben starkare” och det är precis vad det går ut på, berättar Birgisson.

För oss som klubb är det viktigt att våra spelare, i detta fall damlaget, kan fokusera på sina prestationer inför match. Säkerhet och god form är en avgörande faktor för framgången varför vi är glada att vi kunnat teckna avtal med Sohlberg som både sponsor till vårt lags alla resor samtidigt som vi får möjligheten att stäkra klubbens kassa, säger Henrik Eriksson, sponsoransvarig IFK Örby.

Tillsammans gör vi klubben starkare – Res med oss och stöd IFK Örby – För varje bokning via IFK Örby sponsrar vi med 10%

O-Ringen hoppar på bussen!

Borås Maj 2014

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr och bussbolaget Sohlberg buss, har tecknat ett 5-årigt samarbetsavtal som innebär att Sohlberg buss blir busstransportleverantör till O-Ringen. Avtalet påbörjas nu i maj, och Sohlberg buss har redan rivstartat planeringen av transporterna inför sommarens O-Ringen i Skåne och Kristianstad.

-Med Sohlberg buss har vi hittat en partner som kan utföra samtliga busstransporter till och från tävlingsarenorna i samband med vårt arrangemang, säger Jan Troeng, utvecklingschef på O-Ringen.

Avtalet innebär att Sohlberg buss kommer att transportera 8 000-10 000 resenärer från O-Ringenstaden ut till tävlingsarenorna under 5 dagar. En logistisk utmaning som kräver en hel del transportplanering.

-Sohlberg buss har med sitt engagemang och sina tidigare erfarenheter utmärkta möjligheter att utföra det här uppdraget på ett mycket bra sätt, säger Jan Troeng.

-För oss på Sohlbergs är detta ett utmanande och roligt uppdrag som passar oss väl.  Vi vill förstås bevisa vår kompetens kring logistiklösningar & smarta leveranser och hoppas våra tjänster gör skillnad för deltagarna. Utöver det är målgruppen som O-Ringen besitter mycket intressant för oss och det är verkligen positivt att förknippas med ett starkt varumärke som O-Ringen, säger Hans-Erik Sohlberg, grundare & Vd Sohlbergbuss.

O-Ringen 2014 avgörs i Kristianstad Skåne, 2015 i Borås, 2016 i Sälen samt 2017 i Värmland och alltid vecka 30 i juli.

 

 

För mer info om Sohlbergbuss kontakta:

Hans Erik Sohlberg, 070-6121437

www.sohlbergbuss.se

 

För mer info om O-ringen besök:

www.oringen.se